Kijk ook eens bij de
vragen en reacties
of heeft u zelf een tip?

Foto's Asten/Roermond


Hieronder staan foto’s die Frans Savelkouls (oud-medewerker van Friesland Campina, divisie boter en melkpoeder) ons stuurde. Het gaat om beelden uit de kaasfabriek in Asten en de kaasopslag in Roermond.
 
Asten
Over de fabriek in Asten is het volgende bekend. Deze is in 1960 gebouwd na een fusie van de stoomzuivelfabrieken van Asten (oude Molen) en Someren (De Zomerbloem). De Coöperatieve Zuivelfabriek Asten-Someren produceerde melkproducten (vla, yoghurt, chocolademelk enz.); later werd dat kaas. In 1980 nam DMV-Campina de fabriek over. Hij werd in 1999 gesloten.
Roermond
Over Roermond kan Savelkouls het volgende melden: “Uit eigen kennis weet ik dat de foto’s van rond 1970-1975 moeten zijn. Zeker niet van latere datum. De foto’s zijn zeer vermoedelijk gemaakt door fotograaf Sommers uit Roermond. Sommers maakte in de jaren 70-80-90 altijd de fotoreportages bij jubilea in het bedrijf Roermond. Hij was zoiets als de huisfotograaf. Ik vermoed daarom dat deze foto’s ook door hem gemaakt zijn. De foto’s, tijdelijk aan mij ter beschikking gesteld door een zoon van voormalig bedrijfsdirecteur J.A. Heerkens, bevinden zich in een groot album. Ik vermoed dat dit album aan Heerkens (overleden in 2001) is aangeboden bij zijn afscheid, rond 1975.” Het bedrijf in Roermond, gebouwd in 1934 was een koel- en vrieshuis voor boter en andere producten. Vanaf de jaren 60 tot 1991 gebruikte DMV-Campina het voor opslag- en verpakking van kaas. Het gebouw is in 2014 gesloopt.